Disney Plus este serviciul de streaming cu care cei de la Disney vor sa intre pe piata acestor servicii. Noul serviciu de streaming s-a lansat la sfarsitul lunii noiembrie, iar cei mai multi dintre acesti utilizatori s-au repezit sa se aboneze la aceste servicii, doar ca acestia au intampinat diverse probleme atunci cand au incercat sa-l acceseze, cel putin intr-o prima faza. Serviciul in sine este plin de seriale si filme care prezinta un interes pentru o categorie mai mare de utilizatori, datorita gamei variate de continut video pe care o prezinta. Bine, atractia principala, cu care cei de la Disney au reusit sa atraga un public mult mai mare, a fost serialul The Mandalorian cu Pedro Pascal (Oberyn Martell din Game of Thrones) in rolul principal, primul serial live-action al francizei Razboiul Stelelor. Serial care a devenit mai urmarit dupa lansarea ultimului film din saga Skywalker a Star Wars. Spun ultimul film din saga Skywalker pentru ca se pare ca cei de la Disney au planuri de viitor cu aceasta franciza. Ceea ce, sincer, este departe de a fi o idee incantatoare dar in fine.

Sunt multi utilizatorii din Europa care au vizionat The Mandalorian in mod ilegal pentru ca altfel nu aveau cum. Daca esti unul dintre cei care au asteptat cu nerabdare ca noul serviciu de streaming sa apara si in Europa… de Vest, atunci ai noroc – Disney Plus se lanseaza cu o saptamana mai devreme. Serviciul de streaming va debuta in cursul zilei de marti, 24 martie, in urmatoarele tari: Marea Britanie, Irlanda, Franta, Germania, Italia, Spania, Austria si Elvetia. Evident ca nu se pune problema sa apara in Romania, insa nici celelalte tari mai dezvoltate de langa noi nu vor avea parte de acest serviciu prea curand. Intrebarea e daca se hotarasc si cei de la Disney sa lanseze vreodata acest serviciu in Romania. Pentru ca ar putea urma foarte bine exemplul celor de la Apple, care a lansat TV Plus in Republica Moldova, dar nu si la noi. Ceea ce mi se pare amuzant (daca si moldovenii au bani de astfel de servicii‚Ķ).

In Marea Britanie, pretul unui abonament va fi de 6 lire sterline pe luna sau 60 lire sterline pe an. In celelalte tari in care se va lansa serviciul, va costa 7 euro pe luna sau 70 euro pe an. Desi sunt valori destul de apropiate, chiar daca lira sterlina este o moneda mult mai puternica decat leul. Oricum, vei putea sa-ti faci un abonament la serviciul de streaming al celor de la Disney doar in cazul in care esti un emigrant roman in cautarea unei vieti mai bune in tarile pe care le-am enumerat mai sus. Inainte trebuia sa se lanseze pe 31 martie, luni. Serviciul a avut premiera la 12 noiembrie 2019 in SUA. Va fi lansata si in Belgia, tarile nordice si Portugalia in vara anului 2020, potrivit celor de la Deadline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *