Mai nou sunt o multime de servicii de streaming pe piata, de cand au vazut toate companiile tech succesul pe care il inregistreaza Netflix sau Amazon Prime. Ideea e ca au prins atat de bine la public incat piata de streaming a ajuns una intr-o evolutie continua, cu investitii din ce in ce mai mari si cu un accent mult mai mare pe calitatea continutului in raport cu cantitatea sa. Disney, Apple si HBO sunt doar cateva dintre companiile active ori in tech, ori in televiziunea clasica, care au investit o multime de bani pentru a intra pe aceasta piata cu propriile lor servicii. De mentionat si faptul ca, la inceput, aceste servicii de streaming au fost create special pentru ca utilizatorii sa renunte la descarcarea ilegala de filme si seriale prin torrenti prin a le pune la dispozitie un continut, original sau preluat prin intermediul diverselor parteneriate cu companii media. La un pret oarecum mai rezonabil in comparatie cu multe televiziuni care cereau la acea vreme sume exorbitante pentru a-ti acorda dreptul de a viziona continutul lor. 

Plus ca, de cand exista internetul, multi au o tendinta de a viziona un serial gen binge watch (adica toate episoadele deodata), in loc sa mai aiba rabdare sa astepte din saptamana in saptamana pentru a vedea un nou episod. Cei de la Netflix au exploatat la maxim aceasta tendinta, modelul de lansare al companiei americane in acest sens fiind un serial complet in intregime , in general. 

In orice caz, putem spune faptul ca serviciile de streaming au capatat o relevanta atat de mare la finalul acestui deceniu incat in aceste platforme se investesc sume fabuloase de bani. Exemple concrete in acest sens prezinta filme precum The Irishman pe Netflix, The Report pe Amazon Prime Video, Fahrenheit 451 pe HBO Go sau The Banker pe Apple TV Plus. Daca te uiti la aceste productii, o sa poti sa-ti dai seama ca pe aceste servicii de streaming se creeaza filme bune si foarte bune, unele dintre ele fiind material bun pentru nominalizari la marile premii ale cinematografiei. Una peste alta, acestea sunt filme de cinema, iar unele dintre ele au ajuns sa fie disponibile in cinematografe cu o saptamana sau o luna inainte sa-si faca debutul in mediul online. Cel putin din punct de vedere legal, pentru ca sunt o gramda de seriale ale Netflix care sunt piratate si se ascund in underground-ul internetului (si nu, nu in deep web, desi acesta prezinta un procent mai mare din internet in comparatie cu internetul la care avem noi acces in mod normal). 

Doar ca, in ultima vreme, a devenit un bussiness atat de mare aceasta piata de streaming incat vei ajunge sa cheltuiesti pe filme o suma mai mare fata de cea pe care o dai lunar pe tigari. 29,65 lei pe Amazon Prime Video, 71,76 lei pe Netflix, 337 lei pe un an de Disney+ pentru ca este mai rentabil si uite asa 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *