Prin intr-o limba straina, ma refer la orice alta limba in afara de engleza, care este o limba de circulatie internationala. Adica o cunoaste aproape toata lumea, indiferent de tara (ca idee, sunt mai multi cunoscatori in Africa decat in Europa pentru ca unele tari din Africa chiar au engleza ca limba oficiala). E o clasificare facuta de catre americani, evident, iar eu sincer nu stiu cum altfel as putea traduce sau adapta acest text din doua considerente: era clar ca era dintr-o alta perspectiva decat cea romaneasca si ca pentru un titlu nu suna bine daca pun acolo o paranteza in care mentionez ca e alta limba decat engleza. Pentru ca da, filmele in limba engleza sunt cele mai populare, indiferent de locul in care acestea sunt produse (evident ca cele de la Hollywood au cea mai mare expunere). Dupa vin filmele indiene, insa acestea nu sunt pentru “toata lumea”.

La capitolul productii cinematografice, eu zic ca zona asiatica are un potential destul de mare. Desi Japonia este cunoscuta mai mult pentru anime-uri, care sunt destul de bune unele dintre ele, insa au acel limbaj pentru copiii de care nu-ti dai seama foarte usor daca esti din afara Japoniei si nu ai vazut un serial sau film nipon subtitrat in engleza. Mie, personal, imi place sa diversific atunci cand vine vorba sa ma uit la ceva; adica urmaresc si seriale americane si japoneze si coreene, chiar si anime-uri (mai putine fata de cum obisnuiam, ce-i drept).

Filmul de comedie neagra-thriller din Coreea de Sud Parasite a adunat castiguri de peste 11 milioane de dolari in box office-ul in America de Nord, devenind cel mai mare film intr-o limba straina al anului 2019, potrivit cifrelor postate de catre cei de la Box Office Mojo.

Filmul, care a avut premiera in cinematografele din America la data de 11 octombrie, a avut castiguri totale de 11,28 de milioane de dolari la teatrele din SUA si Canada si 95,51 milioane de dolari americani in restul lumii. Deci, totalul incasarilor pentru acest film este de 106,79 milioane de dolari americani. Ceea ce nu e deloc rau pentru un film din Coreea de Sud. Parasite a reusit sa intreaca acum comedia in limba spaniola „No Manches Frida 2”, care a avut castiguri in valoare de 9,27 milioane de dolari pe plan intern, conform celor de la Variety. Publicatia noteaza, de asemenea, ca Parasite ar putea fi filmul intr-o limba straina de engleza care se va inscrie la premiile Oscar, ceea ce sugereaza ca ar putea primi nominalizari pentru categoriile de cel mai bun film si cel mai bun regizor la Oscar.

Parasite se concentreaza pe doua familii coreene ale caror vieti devin tulburatoare aproape imediat. Cu alte cuvinte, filmul este despre clase, pretendenti si dragoste intr-o lume in care se calca pe cadavre (mai mult la figurat decat la propriu in ciuda titlului filmului). Este vorba si despre incalzirea relatiilor intr-o familie prin identificarea celei mai bune pozitii pentru a accesa Wi-Fi gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *