Au trecut 5 luni de la finala Game of Thrones, iar grupurile de pe Facebook cu fanii serialului sunt inca pline de postarile fanilor dezamagiti. Si tocmai pentru ca dezamagirea e atat de mare, majoritatea acestora nu sunt pregatiti pentru a abandona universul Westeros. Unii asteapta cu nerabdare urmatorul volum din seria lui George RR Martin, A Song of Ice and Fire (Cantec de Gheata si Foc, cum ar veni in romana), care este, de altfel, seria de carti dupa care acest serial este bazata. Altii asteapta prologurile, si sunt doua seriale care s-au anuntat in mod mai mult sau mai putin cert. 

Unul dintre ele este House of Dragon, anuntat oficial de catre cei de la HBO si care ar urma sa fie despre domnia Casei Targaryen cu 300 de ani inaintea evenimentelor din serial. Altul este Long Night, cu Naomi Watts in rolul principal si un serial despre care se spune ca s-ar fi filmat deja un episod pilot; si ca ar urma sa fie despre primul razboi dintre umanitate, ajutati de Children of the Forest, si White Walkers. Din sezonul 6, am invatat faptul ca acei Children of the Forest sunt creatorii White Walkers in primul rand, deci va fi interesant sa vedem exact cum au degenerat lucrurile. Desigur, asta daca apare serialul.

Insa, revenind la tema principala a articolului, nu stiu daca exista finala unui alt serial sa fie atat de controversata cum a fost cea a Game of Thrones. Nu am reusit sa inteleg pana acum cum s-a ajuns la acest fiasco si singura explicatie pe care pot s-o gasesc este aceea ca scenariul a fost scris in graba. Probabil David Benioff si D.B. Weiss se grabeau sa termine cu Game of Thrones pentru a lucra la un Star Wars. Lucru pe care, evident, cei doi nu au apucat sa-l faca nici pana in ziua de azi, dupa trecerea de la HBO la Netflix. Si au renuntat ei de buna voie la proiect, pentru ca nu le permite timpul. Desi ar fi fost interesant sa vad cu ce scenarii mai vin si pentru Razboiul Stelelor. Avand in vedere faptul ca fanilor Star Wars nu le-a picat tocmai bine ca cei doi au semnat acest acord pentru a crea un noua productie cu universul Republicii Galactice, nu urma sa aiba cine stie ce succes. 

Interesant e faptul ca, in intrebarile cele mai recente, acestia doi evita cu desavarsire subiectul Game of Thrones atunci cand sunt la interviuri sau Comic-Con-uri. Cu toate astea, intr-o aparitie recenta la Austin Film Festival, creatorii au dat de inteles faptul ca au distrus acest proiect pentru nimic. Ca efectiv nu stiau ce sa mai faca. Au redus masiv din elementele fantastice (daca se mira cineva de disparitia lupilor si dragonilor), pentru a face serialul mai atractiv pentru o alta categorie de audienta. Au spus, in orice mod in afara de “pe fata” ca si-au pierdut 10 de ani din viata cu acest serial si ca au vrut sa termine mai repede. Pentru ca HBO era dispusa sa mai finanteze cateva sezoane, iar GRRM a dat spus el insusi ca exista material pentru mai multe productii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *