Stranger Things ar putea fi cel mai vizionat serial de pe Netflix – cel putin asdta reiese din lucrurile pe care le stim din mica selecție de statistici pe care gigantii streaming au lansat-o in mod strategic. Stranger Things a fost cel mai recent hit al celor de la Netflix, care a transmis gigantul video streaming, pentru a-si pastra sirul in acest an si a se lauda cu numarul de utilizatori si abonati care urmaresc serialele companiei. Pe langa statisticile foarte bune pentru acest fenomen retro-stiintific in televiziune, practic s-ar putea spune faptul ca laudele celor de la Netflix sunt putin nefondate. Astfel incat au scazut vizionarile pentru seriale precum Money Heist, Tall Girl, Obsession Secret, Incredibil si Otherhood.

Stranger Things este, fara indoiala, serialul cel mai apropiat de a deveni un nou fenomen global dintre toate originalele din grila celor de la Netflix. Poate e chiar cel mai in voga serial in momentul de fata, dupa ce Game of Thrones s-a incheiat, fenomenul Chernobyl si-a derulat lunile de succes iar celelalte seriale nu se ridica la acest nivel. Chiar compania americana sustinea acum cateva luni ca serialul a reusit sa doboare un record important pentru platforma de streaming. „40,7 milioane de conturi au urmarit serialul de cand acesta a fost lansat pe 4 iulie”, au spus cei de la Netflix in legatura cu sezonul 3 din Stranger Things. „[…] e mai mult decat a reusit oricare alt film sau serial in primele sale patru zile. 18.2 milioane de conturi au terminat deja de urmarit toate episoadele”. A fost o mutare strategica din partea celor de la Netflix atunci cand au difuzat Stranger Things chiar de Ziua Independentei americane. Pentru ca ce poate fi mai placut decat sa stai de Ziua Independentei in pat cu mancarea la discretie uitandu-te la un maraton din noul sezon al Stranger Things? 

Mai in gluma, mai in serios, acest serial practic e unul dintre singurele care mai mentin Netflix cat de cat relevant in sfera platformelor video streaming. Cel putin in Statele Unite, gigantul video streaming a inregistrat o scadere din punct de vedere al abonatilor. Nu s-a reflectat la nivel global, insa a fost un motiv puternic de ingrijorare in conditiile in care concurenta pe piata de servicii video streaming devine din ce in ce mai acerba pe zi ce trece. Mai ales cu noile servicii pe care companii precum Apple, Disney sau HBO vor sa le lanseze. Nu le era de ajuns celor de la Netflix concurenta din partea Amazon Prime si Hulu, care si ele se descurca destul de bine din acest punct de vedere. 

A fost anuntat si cel de-al patrulea sezon al serialului recent, insa nu se stie exact data la care acesta va aparea pe platforma video streaming. Daca ar fi ca serviciul streaming sa respecte traditia, totusi, cel mai devreme ar putea aparea, cu siguranta, anul viitor. Ar putea avea loc o editie de Craciun in 2020, desi un sezon de primavara (a lui 2021) pare varianta mai probabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *