Atentie: Acest articol contine spoilere, deci in cazul in care esti nascut dupa 2003 si nu ai vazut niciodata Titanic, nu iti recomand sa accesezi articolul. Tin sa mentionez ca e singurul motiv pe care l-am gasit pentru posibilitatea ca o persoana sa nu fi vazut niciodata Titanic. In fine.

La 22 de ani dupa lansarea Titanic in cinematografe, si succesul inregistrat de acest film, ultima scena cu Jack si Rosie inca ramane una dintre cele mai controversate secvente in istoria cinematografiei recente. Este vorba de acea scena in care Rose, dupa scufundarea vasului, a reusit sa scape, plutind pe o usa ce pare suficient de incapatoare pentru a incapea doua persoane. Cu toate acestea, povestea de dragoste intre cei doi tineri amorezi s-a incheiat mai previzibil ca finalul unui harem anime in care protagonistul ramane singur, pentru ca Jack a ales sa ramana pe margine. Cu alte cuvinte, in apa, iar pentru ca temperatura Atlanticului a fost mult prea scazuta, acesta a murit. Teoretic, usa ar fi putut sustine doua persoane, insa, ca in cazul acelui caz in legatura cu un accident de motocicleta in care un motociclist ii da casca prietenei odata ce pierde controlul (si prietena supravietuieste), Jack a ales ca prioritatea sa fie viata lui Rosie. Desi probabil ca personajul stia ca ar urma sa moara, oricat de mult ar incerca sa innoate. 

Intrebarea e daca ar fi incaput si el pe usa, si daca cei doi ar fi putut sa supravietuiasca impreuna. Pentru ca pentru majoritatea e mai fain un final in care fire forged lovers se bucura de un forever after. Si au trait fericiti pana la adanci si batraneti. Doar ca Titanic nu respecta acest lucru, iar fanii s-au sesizat in privinta acestui detaliu din film. Unii pentru a critica scriptwritingul, altii pentru a-si exprima nemultumirea pentru ship sink. No pun intended. 

Intrebarea le-a fost adresata mai multor personalitati, inclusiv a actorilor principali ai filmului, Kate Winslet si Leonardo Dicaprio. “Cred ca ar fi incaput amandoi”, a fost raspunsul lui Winslet atunci cand a fost intrebata in legatura cu acest aspect. Bun, draga, o multime de fani cred acelasi lucru. Recent, i-a fost adresata si lui Leonardo DiCaprio, in timp ce acesta era alaturi de Brad Pitt si Margot Robbie, in timpul unui turneu de promovare pentru cel mai recent film in care au jucat acesti actori. Once Upon a Time in Hollywood.

“No comment”, a fost raspunsul extrem de evaziv al lui DiCaprio. Probabil pentru ca acesta stia anumite aspecte in legatura cu motivatiile personajului si pentru ca ar vedea drept inutil a afirma faptul ca putea sa supravietuiasca si personajul sau. Evident, atunci cand iti primesti scenariul, esti informat in legatura cu intentiile personajului, intrucat exista si un depth. Si nu e total vizibil pe marile ecrane. Colegii lui au fost mai vocali atunci cand a venit vorba sa-si exprime punctul de vedere, in schimb, atat Brad Pitt cat si Margot Robbie afirmand ca Jack ar fi incaput pe usa. Evident ca ar fi incaput, nu asta era ideea. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *