Dupa o gramada de zvonuri pe aceasta tema, in sfarsit au aparut mai multe detalii in legatura cu noul smart TV al celor de la OnePlus, compania chinezeasca care s-a facut remarcata mai mult pentru smartphone-urile sale, atat cele flagship cat si cele mid-range. Acum, dupa modelul celor de la Xiaomi, si OnePlus incearca o intrare piata de televizoare inteligente, in urma succesului inregistrat la nivel global prin intermediul telefoanelor pe care le-a dezvoltat pana in momentul de fata. In special dispozitivele din gama T, care au prins un succes urias atat printre utilizatorii din China, cat si printre cei din restul Asiei si Europa. In fine. Ca si companie in domeniul tech, nu te poti concentra pe un singur domeniu, astfel incat cei de la OnePlus s-au decis sa-si extinda aria de servicii pe un domeniu mult mai larg ca pana acum. Astfel, intrarea companiei chinezesti pe piata de televizoare inteligente. 

Inceputul e unul clasic, printr-un simplu model, de test, dupa care ar urma mai multe, in functie de succesul pe care il va inregistra acest prim dispozitiv cu care chinezii au de gand sa testeze piata. Spre deosebire de cei de la Xiaomi, insa, OnePlus nu va lansa o versiune entry-level, ci una premium in adevaratul sens al cuvantului. Astfel, primul televizor inteligent al celor de la OnePlus va avea un ecran QLED, cu diagonala de 55 de inch; Samsung este singura companie care, in momentul de fata, dezvolta astfel de televizoare pe piata de dispozitive electronice. Evident, sunt televizoare extrem de scumpe, cele puse in vanzare de cei de la Samsung, ajungand undeva pe la pretul minim de 4000 de lei. Atentie, pretul minim fiind 40 de bulioane (tot mai e o moda vorbitul in lei vechi in 2019). Nu, evident ca televizorul celor de la OnePlus nu va fi nici el mai ieftin. E un lucru de la sine inteles, totusi.

Spre deosebire de televizoarele celor de la Samsung, totusi, OnePlus TV va rula Android TV, sistemul de operare dezvoltat de catre Google pentru televizoarele inteligente. Doar ca se spune ca va avea o interfata peste cea pe care o are Google in momentul de fata, desi inca nu e clar in ce masura vorbim despre imbunatatiri minore sau o interfata semnificativ imbunatatita de catre compania chinezeasca. Desi, judecand dupa pattern-ul standard al acestui gen de produse, tind sa cred ca se incadreaza mai mult in prima categorie decat in oricare alta. Din nou, nu stim exact pana cand nu iese pe piata modelul respectiv.

In fine. Se pare ca va fi un model suficient de sofisticat, judecand dupa modul in care directorul executiv al celor de la OnePlus, Pete Lau, vorbeste despre acest produs. Spune ca e extrem de mandru de primul televizor al companiei chinezesti si ca acesta are puterea de a se bate de la egal la egal cu televizoarele unor mari companii in acest domeniu, precum Samsung si Sony. Nu m-ar mira acest gen de concurenta. La urma urmei, televizorul OnePlus pare inspirat dupa modelele Samsung si Sony.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *