Daca nu ai vazut ultimul episod din sezonul 8 al Game of Thrones, nu iti recomand sa citesti acest articol deoarece contine spoilere si… stai putin, in **** mea, nu cred ca mai e cineva care nu a vazut dezastrul final la doua luni dupa ce a aparut pe ecrane. In fine.

Al optulea si ultimul sezon din Game of Thrones a ajuns la final in mai. Raspunsul la acesta a fost mixt: peste un milion de fani au semnat o petitie pentru ca acesta sa fie refacut, insa, paradoxal, serialul a reusit sa aiba 32 de nominalizari la premiile Emmy (inca inteleg sa-mi dau seama cum a putut fi posibil asa ceva). Una dintre acele nominalizari la Emmy este specifica pentru finala sezonului, The Iron Throne, care a fost nominalizata la categoria Outstanding Writing For a Drama Series (scenarii exceptionale pentru un serial de drama). Sincer, la finala respectiva, nimic nu-mi spune ca ar fi material de premiile Emmy, insa expertii in cinematografie asa au decis. In fine, poate pentru ca restul de seriale sunt atat de mediocre incat un sezon dezastru a putut sa fie peste multe seriale de drama din peisajul de la Hollywood? Probabil. In fine, ca parte a acestui proces, scenariul episodului a fost pus la dispozitia publicului. Si nu, nu justifica in nici un fel actiunile personajelor din ultimul episod.

Sunt o multime de descoperiri in acest scenariu, insa cea mai mare este legata de Drogon. Mai precis, momentul in care Drogon, ultimul dragon al lui Daenerys Targaryen, a fost suparat din cauza mortii lui Daenerys si, intr-un acces de furie, a scos flacari indreptate in directia Tronului de Fier, transformandu-l in metal topit? Sunt fani care si-au pus intrebarea de ce a facut lucrul asta. Ei bine, dragonii sunt destepți, asa ca a protestat probabil impotriva simbolului poftei de putere care a dus la moartea lui Daenerys, nu? Nu pe dracu’.

Motivul oficial, conform scenariului episodului, este doar ca asa s-a nimerit. Da, intr-adevar, D&D nu au fost in stare sa dea putin simbolism nici uneia dintre cele mai bizare scene din tot serialul. Se pare ca focul lui Drogon nu se indrepta cu adevarat catre nimic, si a fost doar o simpla intamplare faptul ca Tronul de Fier a fost in directia in care Drogon a inceput sa scoata flacari pe nari. Intr-adevar, un scriptwriting demn de finala celui mai popular serial din acest deceniu.

Dupa cum poti observa din scenariul de mai sus (daca stii sa citesti engleza), ideea a fost ca toata intamplarea sa fie un accident care sa aiba ca rezultat faptul ca nimeni nu va mai apuca sa stea pe Iron Throne, dupa 8 sezoane in care acesta a fost obiectul principal al disputei dintre lorzii Westerosului. Intareste ideea ca un Targaryen nu va fi vreodata omorat de un dragon, cu care fanii serialului au cochetat inca din finala sezonului 6, cand a fost confirmata oficial teoria ca R+L=J, deci Jon Snow e nepotul lui Daenerys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *