Spider-Man 4, filmul din trilogia originala cu supereroul american care trebuia sa fie lansat in cinematografe prin 2010-2011. Erau ceva asteptari de la acest film dupa dezastrul care a fost Spider-Man 3, desi, sincer sa fiu, este mult mai bun in comparatie cu filmele din urmatoarele doua trilogii care au urmat dupa ce a fost anulat proiectul. Iar unii inca se mai gandesc la posibilitatea ca, dupa atatia ani, sa fie, in sfarsit, pus in practica proiectul, in ciuda faptului ca sunt programate mai multe filme pentru trilogia Spider-Man Avengers. Mai ales acum ca a aparut Spider-Man: Homecoming in cinematografe, iar un al treilea film al francizei este in productie. Nu stiu de ce ar incerca sa dezgroape un film de mult uitat, insa s-a oferit un indiciu ca acest lucru ar putea fii posibil, atunci cand a aparut pe Twitter pe contul oficial Spider-Man un teaser care punea accent pe cifra 4. 

Insa, despre ce ar fi putea sa fi fost filmul Spider-Man 4 al lui Sam Raimi? Cu mult inainte sa existe posibilitatea ca universul cinematografic Marvel sa poata sa capete popularitatea pe care o are in prezent, Raimi a ajutat la lansarea epocii de aur a cinematografiei cu supereroi cu originalul Spider-Man din 2002. Prin intermediul laudelor critice si celor 821.7 milioane de dolari castigati de film in box office, Sony a dispus, in sfarsit, de un cashcow pentru a acumula castiguri ireale, iar de aici a venit, imediat, ideea de a lucra la dezvoltarea unei francize. Spider-Man 2 a debutat in 2004 si a fost considerat o realizare cinematografica mult mai mare decat primul film (pana in ziua de azi, inca este considerat unul dintre cele mai bune filme care au adapat povestea unor benzi desenate create vreodata), desi, fara indoiala, Spider-Man 3 a fost un pas inapoi din punct de vedere al calitatii.

Spider-Man 4 i-ar fi avut pe Vulture, Black Cat si Mysterio ca antagonisti

Daca primele trei filme ale francizei au introdus raufacatori ca Green Goblin, Octopus, Venom, Sandman si New Goblin, in Spider-Man 4 ar fi urmat sa apara si Vulture, Black Cat si Mysterio. Ceea ce inseamna ca ar fi vrut sa se intinda mai mult decat ar fi tinut coarda, dupa modelul filmului anterior, cand ultimii trei antagonisti din lista au fost toti introdusi intr-un singur film, alaturi de un plan al Dark Spiderman, in care Peter Parker este afectat de virusul simbiot si se cearta cu toata lumea. A fost un moment destul de dark pentru franciza in cauza, insa se pare ca al patrulea film nu ar fii beneficiat de mai mult succes prin acelasi format de inghesuire a trei supercriminali intr-o singura productie cinematografica. Succesul mai scazut pe care l-a inregistrat Spider-Man 3 ar fi trebuit sa fie o lectie in acest sens, insa, in cele din urma Raimi a ajuns sa renunte, iar Sony s-a reorientat spre un reboot care a durat doar doua filme.

Bruce Campbell ar fi urmat sa-l joace pe Mysterio, Hathaway pe Black Cat, Hardy pe Vulture. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *