Star Wars: The Rise of Skywalker aduce un sfarsit trilogiei de epilog, si probabil e un sfarsit pentru saga principala a francizei. Cu toate astea, se pare ca filmul inca urmeaza sa prezinte o multime de noi personaje la sfarsitul povestii. Am avut parte de o prima privire asupra unora dintre ele, miercuri, in povestea epoca a Star Wars de la Vanity Fair. Pentru a incepe, exista un anume Zorri Bliss (Keri Russell). Nu stim prea multe despre personaj, insa este descris la vederea unei poze ca fiind un “ticalos mascat”. Deci ori o fi vreun contrabandist, ca Han Solo, ori vreun ticalos mascat. De asemenea, vedem o poza cu Allegiant General Pryde (Richard E. Grant), alaturi de un General Hux (Domhnall Gleeson), care isi marcheaza intoarcerea si ultima aparitie in cadrul trilogiei. Pryde este unul dintre liderii miscarii opresive Primul Ordin, care planuieste inrobirea galaxiei intr-o maniera similara ca cea a Ordinului Sith in primele doua trilogii. A, si mai este de mentionat faptul ca Primul Ordin aproape a sters pe jos cu Rezistenta in The Last Jedi, desi acest lucru se va dovedi probabil la fel de irelevant ca victoria Imperiului asupra rebelilor in The Empire Strikes Back, in trilogia originala. Totusi, vorbim de Star Wars, nu de Game of Thrones (daca ma gandesc mai bine, uitati ca am spus asta).

Si daca tot vorbim de oameni dubiosi, se pare ca isi vor face aparitia si formatia de enforceri a lui Kylo Ren, Cavalerii lui Ren. Acest grup a mai fost mentionat de vreo cateva ori, cel mai notabil in The Force Awakens, si si-a facut oarecum aparitia intr-un flashback indus de o sabie laser (fenomen pe care regizorul JJ Abrams l-a numit Forceback) pe care  Rey l-a avut la un moment dat, vazandu-i dupa ce au sacrificat studentii ultimului maestrul Jedi, Luke Skywalker. RIP Luke.

In cele din urma, o vedem un pic mai mult si pe Jannah, un nou personaj dezvaluit la celebrarea Star Wars din Chicago in aprilie. Detaliile despre Jannah (Naomi Ackie) sunt practic zero. Nu stim nici macar daca va avea vreo relevanta in viitorul film. Cu toate acestea, exista speculatii ca ar putea fi fiica lui Lando Calrissian, legendarul neclintit. Ce amuzanta ar fi situatia asta.

Exista, de asemenea, unele locatii noi, precum ar fi planeta de zapada Kijimi si Pasaana, o planeta a desertului. Sper doar ca nu este vreo aluzie la un anume cantec de gheata si foc. Adica, este interesant sa vezi noi planete in universul Star Wars, doar ca ar fi fost mult mai interesant daca respectivele planete erau deja mentionate de acum nu stiu cate filme si erau prezentate abia acum.

Star Wars: The Rise of Skywalker poate pune, in cele din urma, in echilibru Forta atunci cand va avea premiera, la data de 19 decembrie in Marea Britanie si 20 decembrie, in SUA si Australia, asa ca iti recomandam sa revezi intreaga serie pana atunci, pentru a iti reimprospata memoria dar si pentru un efect mai special. Si sa-ti gasesti un site de filme fara virusi, daca exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *