Avengers: Endgame bate record dupa record. Greu de crezut ca un film in 2019 ar fi suficient de bun pentru a urca in topuri si a depasi cifre atinse de marile clasice ale marilor ecrane. Sa fim sinceri, industria cinematografica scoate productii pe banda, fara scenarii bine gandite sau concepte originale care sa atraga publicul, cu bugete investite superficial si coloane sonore comerciale. Astfel, singurele filme care se pot ridica la un anumit nivel sunt eventuale continuari ale unor serii Marvel sau DC. Poti chiar spune ca nu exista loc de alte filme pe piata in momentul de fata la cat de jos a scazut nivelul. Cu toate acestea, Avengers: Endgame este mult mai bine executat in comparatie cu restul filmelor cu supereroi de la cele doua companii.

Record in box-office

Avengers: Endgame a inregistrat deja castiguri de peste 2.188 miliarde de dolari in intreaga lume in doar 11 zile, devenind deja cel mai rapid film care sa depaseasca 2 miliarde de dolari. Titularul recent al acestui record, Avatar a avut nevoie de 47 de zile pentru a atinge acest punct de referinta. Si asta se intampla in 2009, atunci cand preturile biletelor erau cu mult mai mici in comparatie cu cat sunt in momentul de fata. Chiar si asa, cresterea rapida a acestui film este suficienta a te intreba unde va ajunge Endgame dupa 47 de zile.

Din punct de vedere al box-office-ului international, Avengers: Endgame beneficiaza de o cursa la fel de impresionanta, ajungand la 1.5 miliarde de dolari in doua saptamani. Astfel, inregistreaza casitguri foarte bune in China, cu o suma remarcabila de 511 milioane dolari. Alte teritorii in care filmul a inregistrat performante de top includ Marea Britanie (89.9 milioane de dolari americani), Coreea de Sud (82 milioane dolari), Mexic (61 milioane dolari), Brazilia (56 milioane dolari) si India (51 milioane dolari). In America de Nord, “Avengers: Endgame” a acumulat 620 de milioane de dolari. Avatar si-a incheiat operatiunile în box-office in Statele Unite cu 760 milioane dolari, fiind in continuare cea de-a doua cea mai mare lansare din America de Nord în spatele Star Wars: The Force Awakens cu 936 milioane dolari.

Record si in clasamentul IMDB

La mai putin de o saptamana dupa aparitia filmului si in cinematografe, Avengers: Endgame a urcat pana pe pozitia a treia in clasamentul IMDB, ce se bazeaza pe recenziile utilizatorilor. Iar Endgame se pare ca a reusit sa multumeasca fanii, astfel incat se bucura de nota 9.00 si de un loc de frunte in randul celor mai bune filme. Judecand dupa faptul ca Endgame a debutat initial pe locul cinci in acest top, cu nota 8.9, o eventuala crestere in plus nu este intocmai un scenariu imposibil. Singurele filme care se mai afla in fata ultimului Avengers sunt The Shawshank Redemption din 1994 si The Godfather, din 1972. Dupa ce a urcat pana pe locul 3, noul film al Marvel a devansat The Dark Knight din 2008, dar si The Godfather II.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *