Filmele Marvel cu supereroi au fost mereu populare, atat in randul tinerilor, cat si spectatorilor de varste mai mari. Iata un top 5 al celor mai bune filme Marvel din ultimii ani.

5. Captain America: Civil War

Al treilea film din seria Captain America, Civil War, ia distractia pura a primului film Avengers si o combina cu povestea lui Winter Soldier, scaldand-o in acelasi timp in profunzimea personajului Age of Ultron. Avem cam tot ce ne-am fi putut dori de la acest film. Black Panther si Spider-Man sunt perfect reprezentate, fara probleme in conflictul central.

Dar ceea ce ma surprins cu adevarat a fost cat de diferit a fost din punct de vedere al emotiilor transmise. M-am trezit de cateva ori emotionat cand a venit vorba despre unele decizii ale personajelor – de la Natasha care s-a hotarat sa zboare la Londra doar ca Steve sa nu fie singur intr-un timp distorsionant si pana la marturia lui Cap catre Tony in apropierea  punctului culminant. Filmul ia toata povestea dinainte de MCU si isi foloseste toate resursele posibile pentru a face un film excelent. Din cauza acestui film, nu am putut sa vad la fel nici unul dintre filmele anterioare seriei.

4. Black Panther

Aproape fiecare aspect legat de Black Panther este de top-notch – scriptul, actiunea, design-ul, editarea si costume. Insa cele mai importante sunt personajele. Ai putea face cu usurinta un film minunat cu Okoye, Shuri, Nakia sau M’Baku.

Este Erik Killmonger, insa, si efectul sau asupra lui T’Challa, care au facut cu adevarat acest film sa fie deasupra multora dintre filmele Marvel. Are atat de multe aspecte bune, incat nu stiu de care dintre ele sa ma leg. In mod clar, Marvel Studios a atins maturitatea suprema prin acest film. Ironic, atunci cand te gandesti la faptul ca cel mai tanar regizor a dus acest lucru la bun sfarsit.

3. Thor: Ragnarok

Putin spus cel mai bun film din seria Thor. Thor: Ragnarok iti da acel sentiment cand revista de benzi desenate preferata are parte de o nouă echipa creatoare si prezinta o interpretare diferita a personajului. Acest lucru nu merge intotdeauna, insa fuctioneaza perfect la acest film.

2. Avengers: Infinity War

Acesta este primul film creat vreodata de Marvel care necesita sa fi vazut cel putin majoritatea dintre cele 18 filme lansate anterior pentru a te bucura la maximum de naratiunea sai.

Si totuși, chiar daca familiarizarea ta cu seria Marvel este superficiala, tot te vei putea bucura de suficienta comedie, spectacol si suspans, pentru a-ti satura foamea de film de vara. Iar actiunea este destul de simpla, ceea ce inseamna ca este putin probabil sa pierzi prea mult.

1. Avengers: Endgame

N-am mai vazut niciodata un film atat de popular in cultura pop sa fie la fel de perfect ca Avengers: Endgame. Mie personal imi aduce aminte de ultimul episod din The Wire sau Return of the King. Sunt atat de multe momente emotionale in cadrul filmului incat am fost literalmente obosit dupa ce l-am terminat.

Totul functionează aici. Cadourile, umorul, bataliile, povestea. Abia astept sa-l vizionez din nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *