Piratarea unor filme sau seriale este un lucru care a devenit extrem de normal pe internet in ziua de azi, in ciuda faptului ca este ilegal si au fost create servicii de streaming precum Netflix pentru a oferi continut contra-cost utilizatorilor. Cu alte cuvinte, in ciuda faptului ca aceste servicii de streaming castiga din ce in ce mai multi abonati pe masura ce trece timpul, inca exista un numar larg de utilizatori de internet care isi doresc sa vizioneze filmele si serialele preferate gratuit. Se poate considera faptul ca cei care inca apeleaza la filme piratate sunt cei care s-au obisnuit in acest fel si nu sunt dispusi sa plateasca bani in plus pentru un anumit continut televizat atunci cand il pot vedea online sau direct de pe calculator. Cu alte cuvinte, in ciuda faptului ca serviciile de streaming au reusit sa diminueze piratarea de continut audio-vizual in mod considerabil in ultima vreme, aceasta practica continua sa fie una dintre cele mai mari probleme ale companiilor media. Care pierd o gramada de bani din cauza faptului ca acest continut este piratat si distribuit online. 

In orice caz, piratarea de filme inca este un fenomen, iar cei de la TorrentFreak au un obicei cu a publica o lista de 10 cele mai piratate filme ale momentului. Intr-un fel, se poate spune despre acest clasament ca este unul al popularitatii, avand in vedere faptul ca aceasta lista este echivalenta cu lista celor mai populare filme ale momentului. Evident ca cele mai populare filme ale momentului vor fi piratate pentru a fi vizionate in mod ilegal.  

Pe prima pozitie in topul acestor celor mai piratate filme in momentul de fata se afla Mulan, filmul produs de cei de la Disney pentru a fi distribuit prin intermediul serviciului sau de streaming, Disney Plus. Ceea ce dovedeste faptul ca uneori opinia criticilor nu are absolut nici o legatura cu preferintele amatorilor de cinematografie. Astfel, filmul are scorul de 5,4 pe IMDb, iar majoritate recenziilor despre noul film sunt negative; in ciuda acestui fapt, sunt o gramada de utilizatori pe internet care au oferit recenzii pozitive filmului, din anumite motive. Pe locul 2 se afla The Devil All the Time, un film produs de catre cei de la Netflix, cu actori precum Tom Holland (Spider-Man), Sebastian Stan (Captain America) si Robert Pattinson (TeNeT) ca parte a distributiei. Top 3 este completat de Antebellum, o productie cinematografica ce infatiseaza rasismul intr-o forma mai complexa. 

Topul continua cu Ava pe locul 4, Bill & Ted Face the Music pe locul 5, iar Tenet se afla pe pozitia a 6-a in clasamentul celor mai piratate filme ale momentului actual. Greyhound ramane pe locul 7, aflandu-se in urcare dupa ce anterior ocupase locul 9. Peninsula este pe 8, iar project Power de la Netflix este pe 9. Lost Girls and Love Hotels incheie top 10 al celor mai piratate filme in momentul de fata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *