Bun, dupa cum bine stim, pandemia de coronavirus a dat peste cap industria cinematografica in asa fel incat in momentul de fata sunt o multime de filme care au datele de lansare programate mult mai tarziu fata de momentele in care trebuiau lansate initial. Ori din cauza faptului ca a fost oprita productia unui film in curs de defasurare, ori din cauza faptului ca un film finalizat nu a mai putut fi lansat din cauza faptului ca au fost oprite aproape toate activitatile pe durata pandemiei. Cu alte cuvinte, efectul asupra industriei cinematografice a fost unul devastator, fara dar si poate. Mai precis, in momentul in care premiera No Time to Die, cel mai recent film din seria James Bond, a fost amanata, acesta a reprezentat un soc. Mai ales ca, in ciuda acestei pandemii, planul initial a fost lansarea filmului in noiembrie, lansare ce nu a fost amanata decat inainte cu o luna ca filmul sa poata aparea in cinematografele din Marea Britanie, Australia si Statele Unite. Iar motivul invocat pentru aceasta decizie a fost posibilitatea de a lansa filmul l ao scara larga mondial abia in aprilie 2021.  

Dupa cum spuneam, aceasta este doar ultima amanare intr-o cascada de blockbustere de filme care au fost anulate sau amanate, provocand o remaniere a programului de lansare pe tot parcursul anului 2020 si pana in 2021. Tenet a redeschis unele teatre la sfarsitul verii, in timp ce reboot-urile de la Wonder Woman 1984 si Candyman sunt ultimele in lista de filme care sunt afectate de acest fenomen. Aceasta este o lista cu noul program de lansare al celor mai asteptate filme din aceasta perioada. 

Greyhound (lansat)

Tom Hanks isi asuma rolul dublu de scenarist si actor in rolul principal in aceasta epopee despre cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Apple TV Plus a anuntat pe 19 mai ca filmul va avea premiera pe serviciul de streaming, facand din acesta unul dintre cele mai mari filme de pe platforma de continut video a companiei din Copertino pana in prezent. Este o lovitura de gratie pentru serviciul de streaming Apple, care a creat o multime de continut original, dar are de recuperat fata de servicii precum Netflix, Amazon Prime Video si Disney Plus. Acesta este unul dintre filmele care nu a suferit o amanare lunga, avand in vedere faptul ca a fost lansat la nici o luna de la data initiala, pe 10 iulie. 

Data originala de lansare: 19 iunie 2020

Tenet (lansat)

In conditiile in care restul blockbusterelor de vara au fost amanate pe o perioada aproape nedeterminata, cei de la Warner Bros. si-au pastrat calmul si au ramas mult mai aproape de data planificata de lansare fata de restul. Astfel, dupa o serie de amanari mai mult sau mai putin constante, filmul a fost lansat la data de 26 august, in Marea Britanie, inainte de a debuta in teatrele din SUA in weekendul zilei muncii, in septembrie. Dar in ciuda faptului ca teatrele sunt deschise, publicul din State este inca prudent in ceea ce privește adunarea, iar, drept urmare. incasarile box-office vor avea de suferit. 

Data lansării originale: 17 iulie 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *