Scena freregatei Henley Royal a fost filmata cu doar saptamani inainte de finalizarea filmului

David Fincher este de obicei cunoscut pentru modalitatile dramatice prin care isi incadreaza fotografiile in scena, dar The Social Network este, in esenta, un film cu doua ore in care  oameni vorbesc in camerele de bord si scriu coduri. Cu exceptia scenei in care apare fregata Henley Royal, care arata cum gemenii Winklevoss fiind invinsi in extremis de echipa olandeza de canotaj. Aceasta secventa devine si mai palpitanta atunci cand afli ca secventa respectiva a fost filmata cu doar cateva saptamani inainte ca filmul sa fie finalizat, dupa cum dezvaluie Fincher in comentariul regizorului:

Harvard nu ar fi permis productia in campus

Pe langa scenele cu marturia si cele care au fost filmate in California, o mare parte din The Social Network a avut loc la Harvard, unde Mark Zuckerberg a fondat Facebook in 2004. Exista o singura problema in acest sens, universitatea nu ar fi permis filme care sa aiba scene filmate in campus, dupa cum a explicat David Fincher in scurtul documentar despre imaginile filmului in lansarea sa in Blu-ray:

“O parte din greutatile de a lucra la Harvard, e ca  nu au fost de mare ajutor. A spune ca nu au fost de mare ajutor ar fi putin spus. Ne-au bagat cu capul in nisip. Au fost ai dracului de atroce atunci cand a venit vorba despre ceea ce ne-au permis sa facem.”, a spus el. Prin urmare, scenele din campus au fost filmate la universitati similare cu Harvardul.

Pentru a scoate fotografiile exterioare din Harvard, a fost trimis un mim pentru a lumina zona si a distrage autoritatile

Fotografiile exterioare ale Harvardului sunt unele printre cele mai proeminente din tot filmul, dar faptul ca nu au putut filma pe proprietatea Harvard s-a dovedit initial o problema majora pentru echipa de productie. Asta pana cand David Fincher a venit cu o solutie excelenta, si extrema, pentru a surprinde arcadele iconice de la intrarea in prestigiosul campus. Aceea de a avea un mim care sa distraga atentia autoritatilor in timp ce ei filmau acele imagini.

Jonah Hill a fost considerat pentru rolul lui Sean Parker inainte de Justin Timberlake 

Este greu sa-ti inchipui ca altcineva in afara de Justin Timberlake ar fi putut juca rolul lui Napster Sean Parker in The Social Network, insa la un moment dat Jonah Hill a participat la auditii. Vedeta din Moneyball, insa, a dezvaluit ca, desi studioul isi dorea cu adevarat ca el sa obtina rolul, decizia i-a revenit in cele din urma lui Fincher care a considerat ca Timberlake era alegerea mai potrivită. Si, chiar daca Hill nu are resentimente fata de regizor, inca nu s-a impacat cu ideea dupa atatia ani, mai ales ca ii place foarte mult filmul.

Scena in care este arestat Sean Parker este singura filmata de mana in intregul film

Fiecare filmare din The Social Network este gandita pentru a da un plus filmului, chiar si atunci cand este o scena aparent haotica. Nu este cazul scenei petrecerii in care Sean Parker este arestat pentru posesie si trafic de cocaina catre minori. In comentariul regizorului cu privire la lansarea filmului pe Blu-ray, Fincher explica ca aceasta scena contine singura filmare de mana din întregul film, afirmand ca:

“Aceasta este singura filmare de mana din întregul film, deoarece urmareste perspectiva cuiva care poate fi incarcerat si am considerat ca ideea de a iesi intr-o stare sfasietoare ar putea fi descrisa cel mai bine de catre oameni cu o camera pe umeri.” Si a iesit o scena excelenta drept urmare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *