Pandemia de coronavirus are efecte devastatoare asupra industriei de divertisment pana in momentul de fata. Asta ca parte a impactului major pe care il are asupra economiei mondiale pana in momentul de fata, avand in vedere ca o multime de afaceri mai mici au fost inchise in aceasta perioada, iar cele care au supravietuit ar putea fi afectate de noua recesiune economica provocata de acest virus. Insa, revenind la industria cinematografica, in aceste conditii se pare ca multe dintre filmele de top care sunt asteptate in urmatoarea perioada nu vor fi difuzate. In acest punct, intrebarea principala este cate dintre filmele care sunt programate pentru urmatorii ani vor putea fi difuzate la datele la care au fost programate. Unele dintre cele mai asteptate filme programate pentru a aparea in anii urmatori au fost amanate drept urmare. Astfel, daca anul trecut, cei de la Disney publicasera un program destul de amplu in legatura cu lansarea noii trilogii Star Wars, acum compania americana anunta ca acestea vor intarzia cel putin un an. Din cauza tulburarilor in productia si programul de lansare al acestor filme, cauzate de pandemia de COVID-19, au fost cauzate amanari ce s-ar putea ridica pana in 2028.

Nu este clar exact ce povesti din universul Star Wars au fost in programul intern al companiei pentru o eventuala trilogie care sa urmeze acesteia care va fi difuzata in anii urmatori, insa regizorul The Last Jedi, Rian Johnson, a planificat propria sa trilogie care inca mai era in lucru in momentul in care s-a declansat pandemia, iar Taika Waititi lucreaza la un proiect separat cu scenaristul Krysty Wilson-Cairns, care a scris scenariul filmului 1917. Se pare ca lansarea urmatorului Star Wars, regizat de Waititi, ar fi amanata pana in anul 2023. Ceea ce ar face ca filmele din urmatoarea trilogie a Razboiului Stelelor sa fie difuzate din doi in doi ani, in intervalul 2023-2027. 

Acelasi lucru poate fi spus si despre Avatar, seria de filme care va fi realizata de catre Disney dupa ce trustul media american a achizitionat 20th Century Fox. Continuarea fostului loc 1 la cele mai multe incasari in box office, Avatar 2, va avea premiera pe data de 16 decembrie 2022, cu un an mai tarziu fata de cat se credea initial. Asta neluand in considerare faptul ca prima data de lansare pentru Avatar 2 a fost in 2014. Pentru fanii filmului, aceasta amanare reprezinta doar una dintre sutele de amanari pe care continuarea celui de-al doilea film in topul incasarilor il sufera in cursul acestor ani.

Alta dintre cele mai anticipate titluri care sunt amanate este productia Tenet, care urma sa fie lansata pe HBO si pe alte platforme de streaming, insa care a fost amanat de suficient de multe ori inainte de pandemie. Data la care se va lansa cel mai nou film al lui Christopher Nolan este incerta si urmeaza a fi anuntata ulterior. Ramane de vazut ce se va intampla cu toate aceste filme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *