Poate ai trecut si tu prin situatia in care ti-ai cumparat un telefon nou, ai vrut sa faci un screenshot si nu stiai cum, pentru ca a face screenshot difera de la telefon la telefon, de la model la model si de la marca la marca. Acest lucru poate fi frustant atunci cand incerci sa faci screenshot intr-un videoclip sau la un story care va disparea intr-un timp scurt. Unele telefoane Android au cateva metode diferite de a face screenshot, spre deosebire de Iphone-uri care au o singura modalitate de a face screenshot. Daca ai trecut prin acesta situatie, te invit sa urmaresti randurile de mai jos, pentru a stii cum sa faci screenshot atat la Samsung, cat si la Motorola. 

Aproape orice Android are acest mod de a face screenshot. Trebuie sa ti apasat pe butonul de pornire si pe cel de volum pana cand se aude un sunet, fapt ca s-a efectuat captura de ecran. Dar telefoane precum Pixel 4 XL realizeaza screenshotul daca ti ambele butoane apasate timp de 1 secunda, iar telefoane precum OnePlus 8 Pro realizeaza captura doar ca le apesi, fara sa fie nevoie sa ti apasat. 

Samsung are inca trei metode de a face screenshot pe telefoane precum Samsung Galaxy S20 sau Note 10. Prima este de glisare. Pentru a activa gestul de glisare a palmei, trebuie sa intri la Setari- Functii avansate- Miscari si gesturi si apasa pe comutatorul de langa Palm Swipe. Dupa activarea, gliseaza cu mana de la marginea stanga la marginea dreapta pentru a face screenshotul. A doua metoda este instrumentul de selectie inteligenta, care se activeaza de la Setari- Afisare- Ecran Edge, apoi adauga Panoul Smart Capture. Acum poti sa glisezi sau sa selectezi panoul pentru a face o captura de ecran. Ultima metoda este pentru telefoanele Note. Indeparteaza stiloul si utilizeaza meniul Air Command pentru a selecta Smart Capture si poti face o captura de ecran folosind stiloul. 

La telefoanele Motorola, screenshotul se realizeaza altfel. Trebuie sa deschizi aplicatia Moto- Actiuni Moto si alege din lista care va aparea modalitatea de a face captura de ecran cu trei degete. Mai intai poti sa faci un test, sa vezi daca iti place, iar abia apoii poti sa o activezi. Trebuie sa iti asezi 3 degete pe ecran pana cand vei vedea ca s-a realizat screenshotul. 

Acesta fiind spuse, daca ti-ai cumparat un telefon Android nou si nu ai stiut la inceput cum sa faci o captura de ecran, modalitatile diferite de mai sus te vor ajuta ca de acum incolo sa nu mai ai astfel de probleme cand iti cumperi un telefon Android.. Unele modalitati ti se vor parea putin ciudate, dar pe parcurs te vei obisnui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *