Acest articol poate contine spoilere. Daca nu esti la curent cu episodul 20 din sezonul 5, citesti pe riscul tau.

Vikings, unul dintre cele mai populare seriale ale deceniului, a debutat pe History Channel in 2013, si s-a remarcat rapid ca unul dintre cele mai bune seriale istorice. Ei bine, nu respecta 100% istoria, dar in fine. Alaturi de Game of Thrones, a fost unul dintre cele mai populare seriale ale deceniului, insa asa cum s-a terminat si GoT (in modul ala prost in care s-a terminat), asa se termina si Vikings odata cu sezonul 6. Astfel, in ianuarie, cei de la History Channel au anuntat ca sezonul 6 va fi ultimul. Insa, daca se va difuza in formatul de pana acum, 20 de episoade dintre care 10 in toamna acestui an si 10 toamna anului viitor, s-ar putea ca Vikings sa mai ramana un serial activ pana in ianuarie 2021, atunci cand va fi difuzata finala. 

Prin urmare, avand in vedere faptul ca History Channel ne-a obisnuit cu acest format, primul episod din sezonul 6 va aparea, cel mai probabil, in toamna acestui an. Desi nu a fost facuta publica o data oficiala, premiera sezonului 6 ar putea sa aiba loc in noiembrie, dupa cum ne-am obisnit cu ultimele doua sezoane ale serialului. Ca sa fac o mica paranteza, sincer, nu eram mare fan al serialului, dar parca mai curand as vedea Vikings nominalizat la Premiile Emmy decat Game of Thrones, care a avut un ultim sezon deplorabil in ciuda bugetului urias. Desi nici Vikings nu m-a incantat prea mult dupa moartea lui Ragnar. 

Ce s-ar putea intampla?

Al saselea si ultimul sezon al Vikings va infatisa sfarsitul razboiului Ivar the Boneless (interpretat de Alexander Hogh Andersen) si fratele sau, Bjorn (Alexander Ludwig). Concluzia acestui razboi va duce la sfarsitul liniei lui Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), care a murit la finalul sezonului 4, si a mostenirii sale, ceea ce este exact momentul care a dat start productiei serialului, la urma urmei. De asemenea, sezonul 6 ar urma sa fie pasul urmator pentru Lagertha (Katheryn Winnick).

Ultima oara cand a aparut pe ecran, Lagertha l-a declarat pe fiul sau, Bjorn, drept rege al Kattegat. Cu toate acestea, trailerele pentru sezonul 6 de pana acum au aratat ca Lagertha s-ar pregati de lupta. Participarea Lagerthei in razboi ar putea insemna sfarsitul pentru acest personaj, dupa cum au prezis o gramada de fani.

De ce se termina Vikings odata cu sezonul 6?

Michael Hirst, creatorul celebrului serial, a explicat de ce a luat decizia ca sezonul 6 sa fie ultimul al serialului. Hirst sustine ca stia dintodeauna exact unde voia sa ajunga cu serialul si, mai mult sau mai putin, si cum voia ca acesta sa se termine. „Ce am incercat sa fac a fost sa scriu saga lui Ragnar Lothbrok si a fiilor sai. Dupa sase sezoane si 89 de episoade, este ceea ce am simtit ca, in sfârșit, am facut”, a explicat creatorul Vikings. Cu alte cuvinte, a ajuns in punctul istoric in care s-a terminat cu mostenirea lui Ragnar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *